Quantcast
Channel: جهان نيوز - پربيننده ترين عناوين فرهنگ :: نسخه کامل
Viewing all 16634 articles
Browse latest View live

قصاص قاتلان امام حسین، در آخرالزمان چگونه است؟

$
0
0
 به گزارش جهان، وبلاگ "سلام به خدا" نوشت: بسم الله الرحمن الرحیم  گفته می شود که مهدی موعود علیه السلام انتقام گیرنده از دشمنان امام حسین علیه السلام و یارانش است، مگر قاتلان آن حضرت یکبار کشته نشده اند،پس این واقعه چگونه اتفاق می افتد؟  درست است در روایات وارد شده است که در روز عاشورا وقتی امام حسین ـ علیه السّلام ـ و اصحابش به دست یزیدیان به شهادت رسیدند، ملائکه الهی بسیار ناراحت شدند، و به درگاه الهی شکایت بردند،‌ و آفریدگار توانا در ضمن نشان دادن نور وجود حضرت مهدی (عج) فرمودند: توسط این قائم از قاتلان امام حسین ـ علیه السّلام ـ انتقام خواهم گرفت.(مرحوم مجلسی، بحار الانوار، ج 37، ص 294، چاپ بیروت). در مورد چگونگی این انتقام باید به بررسی روایت پرداخت:  در برخی روایات مطرح شده است که امام حسين عليه السّلام با هفتاد نفر از يارانشان كه در كربلا با وى شهيد شدند رجعت مينمايند. امام صادق علیه السلام می فرماید: اولین کسی که زمین برایش شکافته می شود و به دنیا باز می گردد حسین بن علی علیه السلام است و رجعت همگانی نیست بلکه خاص است. رجوع نمی کند، مگر کسی که مومن محض یا مشرک محض باشد. (بحارالانوار، ج53، ص39، به نقل از بصائر الدرجات). پس طبق این روایات به نظر میرسد که، یزید و یزیدیان که با قتل سالار شهیدان به اوج ضلالت و شرک رسیده اند، در آخر الزمان برگردانده می شوند تا به نتیجه اعمال خود برسند.  در برخی روایات دیگر این خونخواهی و انتقام در آخر الزمان، در مورد فرزندان و ذریه یزید و یزدیان است به این علت که به اعمال پدرانشان راضی هستند. برای مثال: به حضرت رضا عليه السّلام عرض شد: چه مي فرمائيد درباره اين حديث كه حضرت صادق عليه السّلام فرمود: هر گاه قائم قيام كرد، بازماندگان كشندگان امام حسين عليه السّلام به كيفر اعمال پدرانشان كشته مي شوند؟ فرمود: همين طور است. آن شخص عرض کرد: پس اينكه خداوند در قرآن مي فرمايد:‏ گناه كسى را بپاى كسى‏ نمي نويسند؛ يعنى چه؟ فرمود: آنچه خدا فرموده صحيح است ولى بازماندگان كشتگان امام حسين از اعمال پدرانشان راضى هستند و افتخار به آن مي كنند و هر كس از چيزى راضى باشد مثل اينست كه آن را انجام داده است (مهدى موعود،ص: 1106). طی چند سال اخیر گروه هایی پیدا شده اند که به طو ر علنی اعلام می کنند که یزید رهبر آنهاست و حسین علیه السلام دشمن آنهاست، برای مثال گروهگ تروریستی داعش که در این ایام بسیار نامشان را شنیده ایم با شعار يزيد رهبر ما و حسين[علیه السلام] دشمن ماست به ادامه کشتار خود می پردازند. حتی بیان شده است که این گروه با هدف برپایی مجسمه یزید قصد به ادامه حکومت وی دارند.  احتمال دیگر آن است که منظور از این انتقام در روایات برپا کردن حکومت حق و انتقام گرفتن از جریان فکری است که، سبب شهادت امام حسین علیه السلام شد یعنی اینکه ظلم و ظالم هر دو نابود شوند تا هدف شهدای کربلا محقق گردد. در كتاب «منتخب البصائر» از حضرت موسى كاظم عليه السّلام روايت مي كند كه فرمود: مردمى كه مرده ‏اند به دنيا بازگشت خواهند كرد و انتقام خود را مى‏ گيرند به هر كس آزارى رسيده به مثل آن قصاص مي كند و هر كس كشته شده قاتل را خود به تقاص خون خود مي كشد و براى اين منظور دشمنان آنها نيز به دنيا برمى‏ گردند، تا خون ريخته‏ شده خود را تلافى کنند. (مهدى موعود،ص: 1190)

زمان ثبت‌نام عمره در ۱۰ استان تغییر کرد

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از ایسنا،ابر اساس اعلام قبلی سازمان حج وزیارت قرار بود؛ از امروز پنجشنبه ۲۹ آبان‌ماه نام‌نویسی از متقاضیان عمره مفرده در کاروان‌های استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، زنجان، مرکزی، یزد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کرمان و شهر کاشان آغاز شود؛ اما این زمان به روز یکشنبه، ۲ آذرماه ساعت ۹ صبح تغییر کرد.حسن سرخوش مدیرکل برنامه‌ریزی پذیرش و اعزام سازمان حج وزیارت دلیل تغییر این زمان را مشکل فنی در بخش سامانه‌ی اینترنتی اعلام کرد و گفت: هم‌اینک کارشناسان سازمان حج و زیارت در تلاش هستند تا این مشکل را در کم‌ترین زمان ممکن برطرف کنند.ثبت نام عمره امسال برای نخستین بار به صورت اینترنتی و بدون مراجعه به دفاتر خدمات زیارتی امکان‌پذیر شده است. ثبت نام از طریق سامانه‌ی اینترنتی www.fakher.haj.ir که پیش از این متقاضیان عمره در آن پیش ثبت نام کرده‌اند، انجام می‌شود.براساس اعلام سازمان حج و زیارت در این مرحله اولویت‌های یک تا ۳۵۰ عمره برای ثبت نام در کاروان فراخوانده شده‌اند.

اینفوگرافی/ رهبر معظم انقلاب و کتاب

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از روضه نیوز همزمان با آغاز هفته کتاب و کتاب خوانی اینفوگرافی بیانات مقام معظم رهبری (مدظله عالی)در زمینه فرهنگ کتابخوانی توسط یدالله حجاری تهیه و تولید شده است.

حمله به یک بازیگر بخاطر مقتل خوانی

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از پارسینه، در پی تسلیت نگفتن فوت مرتضی پاشایی، کاربران دنیای مجازی صفحه شخصی هانیه توسلی را مورد عنایت قرار دادند تا جایی که وی مجبور به بستن صفحه خود شد، اکنون بهاره رهنما مورد لطف کاربران دنیای مجازی قرار گرفته است.چندی پیش بهاره رهنما با انتشار تصویری در صفحه شخصی اش نوشت: « ديشب اجازه گرفتم و رورانس نموندم دقيقه نود رسيدم اما بالاخره رسيدم ميان خيمه هايي كه به تبرك نام حسين (ع)بر پاشده بود دعوت بودم به عنوان سفير انجمن حمايت از كودك به خوانش مقتل خواني حضرت رقيه (س) تمام طول راه گفتم اگر نرسم لابد لياقت نداشتم اما بالاخره شكر رسيدم رسول نجفيان عزيز با ساز ديوان همراهي ام كرد و اشك اما مكث هاي طولاني انداخت ميان كلمات مقتل خواني ام ، حس ميكردم موج قضاوت ها و نيز محيت ها را اما خواندم بي ترس از اينكه چقدر برچسب بخورم يا نخورم از عزيزترين و پر لذت ترين اجراهاي عمرم بود اين برنامه مقتل خواني تا شنبه در محوطه برج ميلاد ادامه دارد با برنامه هاي متنوع از دستش ندهيد ! و قسمتي از اين مقتل خواني كه أمامك وا بريد ياد كودكان غزه را زنده كرد اين بود : مرز يك كودك ا ست ،اگر كودكي را دوست نداري از سپاه محمد نيستي كه از ياد برده اي مصطفي افرينش نمار جماعت را در گرو كودكانگي كودكي كرده بود بر شامه هايش به وقت سجده...»، در پی این اقدام کاربران دنیای مجازی وی را به باد انتقاد گرفته و مطالبی را علیه وی عنوان کردند.در پی انتقادات و حملات به صفحات شخصی بهاره رهنما در شبکه های مجازی وی چنین واکنش نشان داد:«من كه جز يك فن پيج صفحه اي در فيس بوك ندارم اما شنيدم تو فيس بوك حال خيلي ها خرابه سر مقتل خوني من از بي بي سي و نادر فتوره چي بگير تا خيلي از روشنفكر نماهاي ديگه جوابم فقط به اين آدما اينه زير پرچم حسين ع سينه زدن لياقت ميخواد افتخار ميكنم كه از بچگي اين ارادت رو داشتم و دارم جالبه كه حتي مصاحبه با تلوزيون رو بخاطر همين حواشي بعد برنامه حذف كردم و انجام ندادم اما نميدونستم هنوزم ادماي هستن كه بخاطر اعتقاد مذهبي كه خيلي شخصيه توهين ميكنن و به اسم دموكراسي فحاشي ميكنن و آنقدر وقاحت دارن كه علمداري امام حسين ع رو تحجر بدونن بازم تاكيد ميكنم من افتخارميكنم به خواندن مقتل حضرت رقيه در محرم سال هزار و سيصد و نود و سه شمسي و نذر كردم تا زنده ام برأي همه كودكان مظلوم در جنگ و به عنوان سفير انجمن حمايت از حقوق كودكان مقتل حضرت رقيه رو برأي مردم بخوانم /يا حسين»

جوابم‌به BBC این‌است که عزاداری امام حسين لياقت مي‌خواهد

$
0
0
به گزارش جهان، در پی انتقادات و حملات به صفحات شخصی بهاره رهنما در شبکه های مجازی وی چنین واکنش نشان داد:«من كه جز يك فن پيج صفحه اي در فيس بوك ندارم اما شنيدم تو فيس بوك حال خيلي ها خرابه سر مقتل خوني من از بي بي سي و نادر فتوره چي بگير تا خيلي از روشنفكر نماهاي ديگه جوابم فقط به اين آدما اينه زير پرچم حسين ع سينه زدن لياقت ميخواد افتخار ميكنم كه از بچگي اين ارادت رو داشتم و دارم جالبه كه حتي مصاحبه با تلوزيون رو بخاطر همين حواشي بعد برنامه حذف كردم و انجام ندادم اما نميدونستم هنوزم ادماي هستن كه بخاطر اعتقاد مذهبي كه خيلي شخصيه توهين ميكنن و به اسم دموكراسي فحاشي ميكنن و آنقدر وقاحت دارن كه علمداري امام حسين ع رو تحجر بدونن بازم تاكيد ميكنم من افتخارميكنم به خواندن مقتل حضرت رقيه در محرم سال هزار و سيصد و نود و سه شمسي و نذر كردم تا زنده ام برأي همه كودكان مظلوم در جنگ و به عنوان سفير انجمن حمايت از حقوق كودكان مقتل حضرت رقيه رو برأي مردم بخوانم /يا حسين»

واکنش معاون وزیر به فیلم جنجالی پاشایی

$
0
0
 به گزارش جهان به نقل از نسیم‌آنلاین، محمد میرزابیگی افزود: مستندات کافی در این زمینه جمع‌آوری شده و از مجاری مسئول پیگیری خواهد شد. تصاویر منتشر شده مربوط به لحظات احتضار مرتضی پاشایی نیست.  معاون پرستاری وزیر بهداشت ادامه داد: چطور ممکن است در شرایط احتضار، پرستاران و کادر درمانی بیمار را در چنین شرایطی رها کنند؟ در چنین شرایطی کد احیا اعلام می‌شود و چندین پزشک متخصص و پرستار بر بالین بیمار حاضر می‌شوند. تیم پرستاری و پزشکی در آن شرایط اقداماتی مانند CPR (احیا) را انجام داده و تمام تلاش خود را انجام می‌دهند تا بیمار نجات یابد.

رجال سیاسی ایرانی مدفون در کربلا

$
0
0
 به گزارش جهان به نقل از جام جم، پادشاهان آل بویه قدیمی ترین پادشاهان دفن شده در حائر حسین (ع) هستند. بسیاری از این امیران شیعه در توسعه، بازسازی و تزیین حرم نقش مؤثری داشتند.  کربلای معلی در طول تاریخ، مدفن بسیاری از مشاهیر، پادشاهان و رجال سیاسی ایرانی بوده است، در مطلب زیر به بررسی این افراد می پردازیم:  پادشاهان آل بویه  پادشاهان آل بویه قدیمی ترین پادشاهان دفن شده در حائر حسین هستند. بسیاری از این امیران شیعه در توسعه، بازسازی و تزیین حرم امام حسین(علیه السلام) و دیگر امامان شیعه نقش مؤثری داشتند. چند تن از آنان در داخل بقعه ای در صحن کوچک خاک شده اند. در زمان های پیشین، بقعه ای بر فراز قبر آنان وجود داشت که در میان مردم به بقعه آل بویه شهرت داشت. در 1268 ق عبدالرسول خالصی به دستور رییس اوقاف وقت عراق این بقعه و آثار تاریخی آن را تخریب کرد.  پادشاهان و رجال قاجار      مظفرالدین شاه قاجار  وی از پادشاهان قاجار است که فرمان مشروطیت را در 1324 ق صادر کرد و در همان سال از دنیا رفت. بر اساس وصیت اش او را در کربلا به خاک سپردند. قبر مظفرالدین شاه داخل رواق فقیهان یا رواق پادشاهان است و روی آن با موزائیک فرش شده است.      محمد علی شاه  محمد علی شاه فرزند مظفرالدین شاه از پادشاهان دوره قاجار و از مخالفان مشروطه است که به سبب به توپ بستن مجلس شورای ملی شهرت دارد. وی در 1341 ق از دنیا رفت و در کنار قبر پدرش دفن شد. این قبر نیز با موزائیک فرش شده و اثری از خود قبر نیست.      احمد شاه  احمد شاه فرزند محمد علی شاه و آخرین پادشاه سلسله قاجار است که در دوران وی کودتای 1299 رضا خان به وقوع پیوست. او در 1348 ق از دنیا رفت و در کنار قبر پدرش به خاک سپرده شد. روی قبر وی را با موزائیک فرش کرده اند.      امیر کبیر  میرزا تقی خان هزاوه ای مشهور به امیر کبیر، صدر اعظم معروف و شهیر عصر ناصرالدین شاه است که به دستور وی در 1298 ق در حمام فین کاشان به قتل رسید و در رواق پادشاهان به خاک سپرده شد. در کنار قبر وی فرزندش ساعد الملک و برادرش میزا حسین خان دفن شده اند.      سلطان حمزه میرزا صفوی  حمزه میرزا فرزند شاه اسماعیل صفوی از شاعران و ادیبان عصر صفوی بود. وی در 997 ق در اردبیل از دنیا رفت و در داخل حرم امام و در رواق پادشاهان به خاک سپرده شد. حمزه میرزا دیوان شعر و کتابی در سلسله انساب و شرح حال شاعران و عالمان از خود به یادگار گذاشت.      میرزا شفیع خان مازندرانی صدر اعظم  وی از نخست وزیران یا صدر اعظم های عصر قاجار است که در 1224 ق درگذشت و در رواق پادشاهان دفن شد.      میرزا موسی وزیر  میرزا موسی خان وزیر طهران از حکم رانان عصر ناصری در ایوانی در سمت جنوبی صحن به خاک سپرده شده است.      معیر الممالک  دوستعلی خان معیر الممالک، رییس ضراب خانه و امور دارایی عصر ناصری، در داخل رواق دفن است. قبر او در اتاقی کوچک و آینه کاری شده قرار دارد.      حاجی میرزا آغاسی  از وزیران عصر محمد شاه قاجار است. او را در رواق پادشاهان به خاک سپردند.      ظل السلطان  ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه و حاکم اصفهان در عصر ناصری و مظفری است. قبر وی در رواق پادشاهان قرار دارد.      زاهدالدین شاه  شاهزاده هندی، برادر محمد نجف میرزا، به همراه چند تن از شاهزاده های هندی معاصر هند در رواق جنوبی دفن شده و مقبره کوچک آنان با آینه تذهیب شده است. معروف ترین آن شاهزاده ها، غیر از زاهدالدین شاه، سلطان برهان نظام شاه پسر سلطان احمد هندی است که در 961 ق در هند از دنیا رفت.

آئیش و برق‌نورد روحانی شدند

$
0
0
سرویس فرهنگی جهان نیوز: در آستانه آغاز پخش سریال "پرده نشین" ، تصویری از بازیگران این مجموعه توسط تهیه کننده فیلم منتشر شد.به گزارش جهان، سید محمود رضوی با انتشار این عکس در اینستاگرام نوشت: فرهاد آئیش و هومن برق نورد، بازیگران نقش روحانی مجموعه هستند که در نقش حاج آقا عبدالحسین شهیدی و حاج آقا رحیم مهدوی فعالیت می‌کنند.گفتنی است مجموعه پرده نشین به کارگردانی بهروز شعیبی از اول آذر ماه هر شب ساعت ۲۲:۱۵شبکه یک سیما پخش خواهد شد و به طور همزمان از شبکه اچ.دی و با صدای استریو پخش می شود.

روایت شفیعی‌جم از طلاق دادن همسرش

$
0
0
 به گزارش جهان به نقل از «میزان»، در اولین قسمت از فصل تازه «شام ایرانی»، شفیعی‌جم میزبان محمدرضا هدایتی، برزو ارجمند و محمدرضا شریفی‌نیا است.  شفیعی‌جم در بخشی از این فیلم با بیان اینکه دوست ندارد به دروغ درباره زندگی مشترکش حرف بزند، گفت: پول زحمت 20 ساله‌ام را برای 6 ماه زندگی از دست دادم!  وی ادامه داد: جدایی من و همسرم خورد به ماجرای افزایش ناگهانی قیمت طلا و مرتب قیمت طلا بالا رفت و من نیز مجبور شدم برای پرداخت مهریه همسرم خانه‌ام را بفروشم.  شفیعی‌جم افزود: البته این را هم بگویم که خانواده ما تقریبا از طیف خانواده‌های سنتی است یعنی خانواده‌ای که طلاق واقعا در آن کم بود اما به هر حال این اتفاق افتاد.  این بازیگر طنز با مخاطب قرار دادن جوان‌ها گفت: اینکه 400 سکه یا 500 سکه مهریه تعیین می‌کنید بدون اینکه فکر کنید به روزی که باید آن را به همسرتان پرداخت کنید، زیاد کار درستی نیست.  یک نکته جالب دیگر در «شام ایرانی»، صحبت‌هایی بود که محمدرضا شریفی‌نیا درباره شایعاتی که پیرامون ازدواج دوم وی وجود دارد مطرح کرد. شریفی‌نیا با بیان اینکه چون زیاد نقش مردان دوزنه را بازی کرده مخاطبان فکر می‌کنند وی در زندگی واقعی‌ش هم دوزنه است، گفت: من یک بار بیشتر ازدواج نکردم که آن هم بعد از سال‌ها به اتمام رسید.  وی خاطرنشان کرد: با تمام حرف و حدیث‌هایی که وجود دارد تا زمانی که مردان دوزنه از چندهمسری دست برندارند، چنین نقش‌هایی را ایفا خواهم کرد!  بر اساس این گزارش، سری تازه «شام ایرانی» به کارگردانی محمد شایسته تولید شده است و بناست بعد از پخش کامل از شبکه خانگی در شبکه نسیم روی آنتن برود.

مریلا زارعی در پشت صحنه شیار ۱۴۳

دریچه‌ای‌نوشتاری‌به‌حدیث مشهورامام‌صادق(ع)

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(علیه‌السلام) کتاب «راز دیدار علم» اثر سید علی اصغر علوی توسط انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام و به اهتمام مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام منتشر شد. نویسنده در ابتدای کتاب با عنوان «طلیعه‌ای شبیه سلام» آورده است:پیش از این نیز به محضر امام شرفیاب می‌شد، اما وقتی بنا شد خوشه‌چین علم امام صادق شود، حضرت او را قبول نکرد. تا قبل از دیدارعلم، دیدارها با امام داشت؛ اما قصه در دیدن جلوه‌ای از علم امام بود.راهی که “عنوان بصری” طی کرد و رازی که به آن رسید “راز دیدار علم” امام بود، علمی که از چشمه اصلی‌اش می‌جوشید و او که لب‌تشنه این زلال بود، به آن رسید.آ ن‌چه به جا ماند، جلوه‌ای است از راهی که به همه طالبان راه علم نشان داد و از همه مهم‌تر، نحوۀ پیمودن این راه: “راه ورود به دنیای علم امام”لازم به ذکر است چاپ اول این کتاب در ۱۴۵ صفحه و به قیمت ۷۰۰۰ تومان در پاییز ۹۳ منتشر شده است.دانلود بخشی از کتاب «راز دیدار علم» برای تهیۀ این کتاب می‌توانید به سایت مؤسسۀ علمی-فرهنگی سدید مراجعه یا با شمارۀ ۰۲۱۶۶۴۸۶۱۲۰ تماس حاصل فرمائید.

فضای کتاب کودک همانند هوا، آلوده است

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از رادیو کتاب، محسن حاج زین العابدینی، بازرس انجمن کتابداری در گفتگو با برنامه دیباچه این رادیو با اشاره به روش های ترویج مطالعه در بین کودکان گفت: کودکان دیداری هستند و به عبارت دیگر کارها را از طریق دین می آموزند؛ از این رو اولین روشی که برای ترویج کتابخوانی به کودکان می توان استفاده کرد، خواندن کتاب به وسیله افراد دیگر و مشاهده این رفتار از سوی کودک است. وی ادامه داد: قطعا برای در وهله اول خودمان مطالعه کتاب را جدی بگیریم و بعد به کودکان اموزش دهیم؛ چرا که هیچ فردی از نصیحت شدن خوشش نمی آید، از این رو تشویق کودکان به مطالعه نیز باید به صورت غیرمستقیم باشد. بازرس انجمن کتابداری با بیان اینکه باید د خواندن کتاب با هدف ترویج کودکان به این مهم رفتارهای تصنعی داشته باشیم، اظهار داشت: به طور مثال در هنگام خواندن کتابی گاهی بخندیم تا کودکان تشویق به کتاب خواندن شوند. حاج زین العابدینی تصریح کرد: نکته مهم در ترویج کتابوانی به کودکان معرفی کتاب های مفید به آنها است؛ چرا که متاسفانه امروزه بازار کتاب کودک بسیار متنوع است و این بازار نیز همانند آلودگی هوا، دچار آلودگی هایی است؛ با این حال نهادهای مختلی در کشور مانند شورای کتاب کودک هر ساله اقدام به معرفی کتاب های مفید برای این قشر می کنند که می توان از بین کتاب های معرفی شده، اثری را برای خواندن انتخاب کرد. وی با بیان اینکه کودکان با قهرمانان خود بیشتر ارتباط می گیرند، حال ممکن است این قهرمان پدرشان باشد یا مادرشان گفت: با این حال والدین هر دو باید در ترویج کتابخوانی نقش داشته باشند، البته مادران کارهای متنوعی دارند که باید انجام دهند از این رو نمی توانند به صورت مستقیم کتابی را برای فرزندان بخوانند و بهتر است از کتاب های گویا برای ترویج کتابخوانی استفاده کنند.

تجلیل از مداحان اهل بیت(ع) درفرهنگسراها

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از عقیق، سید غلام‌رضا میرحسینی معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در نشست خبری ویژه برنامه‌های این سازمان در ماه صفر تصریح کرد: پرده عشاق در دومین سال برگزاری با تجلیل از ستایشگران اهل بیت(ع)، خطبا، سخنرانان و نویسندگانی که اثری را در ارادت اهل بیت(ع) منتشر کردند، اهالی رسانه، هیات‌های مذهبی و خادمان هیات‌ها، چهارپایه خوانان بازار و شهدای شاعر و مداح و تعزیه خوان برگزار می‌شود.وی افزود: این ویژه برنامه امروز با تجلیل از حاج احمدچینی در فرهنگسرای رسانه آغاز می‌شود و هر روز از یکی از بزرگواران و خادمان اباعبدالله تجلیل می‌شود و در ۱۸ آذر با تجلیل از حاج سلیم موذن زاده در فرهنگسرای بهمن پایان می‌یابد.میرحسینی با اشاره به توزیع محصولی با عنوان «دستمال اشک» در بین شرکت‌کنندگان برنامه پرده عشاق گفت: ۱۱۰ عدد از این محصول با نشان پرده عشاق در ابتدای هر برنامه توزیع می‌شود که افراد با پیامک کردن شماره این محصول و عبارت «لبیک یا حسین» به شماره ۲۰۰۰۱۸۳۷ در قرعه‌کشی شش هزینه کامل زیارت عتبات عالیات شرکت می‌کنند.معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به تولید دو نرم‌افزار تلفن همراه ویژه این ماه گفت: نرم افزار تلفن همراه با عنوان پرده عشاق حاوی اشعار و نواهای مذهبی و معرفی عزیزانی که در این مراسم تجلیل می شوند به زودی رونمایی و ارائه می شود، همچنین نرم افزار تلفن همراه با نام «نی نوا» به عنوان یکی از بزرگترین بانک‌های مداحی در این ایام رونمایی خواهد شد.میرحسینی در توضیح ویژه برنامه نوگلان حسینی گفت: این برنامه به منظور شناسایی استعدادها و توانمندی‌های مداحی در بین نوجوانان پسر تهران در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان با همکاری سازمان دانش‌آموزی وزارت آموزش و پرورش و سازمان فرهنگی هنری شهرداری در فرهنگسرای اندیشه از روز سه‌شنبه اول ماه صفر آغاز می‌شود. همچنین ویژه برنامه برآستان اشک نیز در فرهنگسرای اندیشه ساماندهی شده است که در این هفته آغاز خواهد شد.وی افزود: از دیگر برنامه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری در ماه صفر رونمایی از پرچم روضه خانگی در جریان تجلیل از خادمان حسینی است که این پرچم برای هیات‌ها و روضه‌های خانگی که ثبت نام کنند ارسال می‌شود.میرحسینی بیان کرد: یکی از کارهای ارزشمندی که برای اولین بار شکل گرفته برنامه «نذری ساده» است. با نگاه به سنت آجیل مشکل گشا که در خیلی از روستاها و شهرها با توسل به اهل بیت (ع) به ویژه امیرالمومنین انجام می‌شود، برای بزرگداشت حماسه عظیم راهپیمایی اربعین طرح نذری ساده اجرا می شود. در این طرح احیا ارزش‌ها را با یاد و خاطره مادران شهدایی که موفق به زیارت قبر ابا عبدالله نشدند، گره زدیم و به نیابت از این عزیزان این طرح شکل گرفته است. هدف دیگری که در این برنامه دنبال می‌شود تقویت روحیه مشارکت و فرهنگ کمک و پشتیبانی است.وی در توضیح طرح «نذری ساده» افزود: در این برنامه فراخوانی دادیم تا کلیه شهروندانی که نذری دارند، به نیابت از مادران شهدایی که موفق به زیارت کربلای حسین (ع) نشدند هدایای خود را چه به صورت محصولات خشکبار و چه به صورت نقدی به فرهنگسراها تحویل دهند تا با تجمیع، این هدایا به نجف اشرف ارسال شود و در بدو حرکت هیات‌های مختلف به عنوان نذری توزیع شود. زمان این طرح تا دوم آذر بود که با توجه به استقبال فراوان تا پایان هفته تمدید شده است.

عیادت‌خادمین‌حضرت‌عباس(ع)‌از‌جانبازان

اصلاح امور دنیا را خدا عهده‌دار شده...


تجلیل خبرگزاری دولتی از نویسنده‌ توهین‌کننده به شهدا!

$
0
0
به گزارش جهان، رجانیوز نوشت: «آنگاه که رژیم (...) به‌تدریج بر همه جا مسلط می‌شد، مأمورین و چماقداران رژیم تازه، تمام شعارها را پاک می‌کردند و دیوارها را با گفته‌های خمینی می‌آراستند و هرچه را که به نفع رژیم جمهوری اسلامی نبود، می‌زدودند، حتی شعارهای تبلیغاتی را. بسیاری اوقات جوانان پُرشور و سودازده که می‌خواستند مطلبی را روی دیوار بنویسند به ضرب گلوله‌ پاسداران پای دیوارها در خون خود می‌تپیدند. مردم از ترس اینکه مبادا مورد سوءظن قرار بگیرند، از دیوارها فاصله می‌گرفتند. دیوارها، آئینه‌های تمام نمای وقایعی بودند که نشان دادند چگونه یک رژیم دیکتاتوری از پای درآمد و رژیم دیکتاتوری بدتری جانشین آن شد.» این بخشی از نوشته «غلامحسین ساعدی» است از فضای پس از انقلاب. نویسنده‌ای که خبرگزاری دولتی ایرنا اخیرا در ستایشش اینطور نوشته است: «روزنامه نگاری، شاعری، نمایشنامه‌نویسی، رمان‌نویسی و سرانجام فیلمنامه‌نویسی؛ حوزه هایی که در حیطه ادبیات به دست و قلم نویسنده‌ای فتح شد که تنها دغدغه هایش بازتاب دردها و آسیب های جامعه ای بود که سرگردان میان سنت و مدرنیسم آرام آرام داشت اصالت نابش را به فراموشی می سپرد، او غلامحسین ساعدی نویسنده ای روانپزشک یا روانپزشکی نویسنده بود.» ایرنا در ادامه ستایشش ادامه می‌دهد: «ساعدی اقشار مختلف مردم را خوب می شناسد و آنان را نه تنها از نزدیک دیده بلکه با آنها همنشین و هم صحبت بوده و به دیگر کلام آنکه با آنها زندگی کرده است. او به عنوان یک روانپزشک، دردهای ناگفتنی مردم را دیده و شنیده و به عنوان یک نویسنده تا اعماق حرکات، رابطه ها و فضا های زیستی آنها نقبی هوشیارانه و هدفمند زده است.» اما ساعدی مردمی را که ایرنا معتقد است او با آن‌ها زندگی کرده و بهتر از هرکسی می‌شناسدشان اینطور توصیف می‌کند: «چنین بود که دهاتی‌ها و ساکنان شهرهای کوچک برای پیدا کردن کار به طرف شهرهای بزرگ هجوم می‌آوردند و بدین‌سان حاشیه‌نشینی وسیعی پیدا شد که در برپایی رژیم جدید نقش عمده‌ای را بر عهده گرفت. دستجات لومپنی و بیکاره و حاشیه‌نشین‌های کوچ‌کرده که بیشترشان مذهبی بودند و هیچ‌وقت شغل ثابتی نداشتند، با حضور ملایان در صحنه‌ قدرت، شغل ثابتی پیدا کردند، و آن شرکت مدام در مراسم دسته‌جمعی بود، جماعتی که وسایل کارشان عبارت بود از مشت و لگد و چوب و چماق و زنجیر و پنجه بوکس و اسلحه‌ گرم و کار ثابت‌شان حمل عکس‌ آیت‌الله‌ها ، حمل عَلَم و کُتَل، سینه‌زدن و بر سر کوبیدن و نعره کشیدن و مهم‌تر از همه نعش‌کشی.»(سرکوب‌های بعد از انقلاب به روایت غلام‌حسین ساعدی، سایت رادیوزمانه) او در مقاله‌اش که در توصیف انقلاب اسلامی و اتفاقات پس از آن نوشته اینطور ادامه می‌دهد که: «پایگاه عمده‌ این عده قبرستان‌ها شده بود. هر جسدی را که وارد قبرستان می‌کردند، اگرچه کشته نشده بود و به مرگ طبیعی مرده بود، از دست صاحبان‌شان درمی‌آوردند و با فریاد «شهید، شهید، شهید» دور تا دور قبرستان می‌گشتند و صاحبان مرده زورشان نمی‌رسید تا جسد عزیزشان را از دست آن‌ها دربیاورند. بسیاری اوقات مرده‌ها جابه‌جا می‌شدند و در قبرهای عوضی جا می‌گرفتند. کلمه‌ی شهید که در فرهنگ ایران اسلامی، معنی خاصی داشت و آن عبارت بود از ایثار جان خویش برای یک هدف یا یک ایده‌آل، و گاهی به‌جا و گاهی بی‌جا مصرف می‌شد، به کمک این دستجات لومپنی معنی عام یافت؛ و ملاها از این کلمه‌ عام‌شده استفاده‌ فراوانی بردند. چرا که اگر در ماه‌های عزاداری مذهبی و روزهای شهادت امام‌ها آن‌ها نقش عمده‌ای داشتند و روضه می‌خواندند و شیون می‌کردند و مردم را به گریه و زاری وامی‌داشتند و پول فراوانی به چنگ می‌آوردند، حال که در این قیام هر کشته یا مرده‌ای را شهید می‌نامیدند، بازار آن‌ها رونق بیشتری پیدا کرده بود. تا بدانجا که به صراحت خود این نکته را علنی کردند و مهم‌ترین روز عزای مذهبی در سال یعنی شهادت امام حسین را که عاشورا نامیده می‌شد و اعتباری داشت، گسترش دادند و به صورت شعاری درآوردند که: «هر روز ما عاشوراست.»» (سرکوب‌های بعد از انقلاب به روایت غلام‌حسین ساعدی، رادیوزمانه) این توصیف یکی از بزرگترین چهره‌های ادبی شبه‌روشنفکران از انقلاب اسلامی و مردم ایران است و خبرگزاری ایرنا در تمجید از وی و برای برساختن شخصیتی قهرمان‌گونه از او حتی سراغ زندگی شخصی‌اش نیز می‌رود و به بررسی آثارش بسنده نمی‌کند: «ساعدی بعد از گذراندن خدمت سربازی در تهران به همراه برادر کوچکش به نام «علی اکبر ساعدی» یک مطب در کنار کارخانه سیمان شهر ری و سپس مطبی شبانه روزی در خیابان دلگشا در تهران افتتاح کرد و اغلب بدون گرفتن حق ویزیت بیماران را معاینه می کرد. آرام آرام مطب دلگشا تبدیل به محلی برای رفت و آمد نویسندگان، ادبا و دوستان ساعدی شد.» نویسنده‌ی محبوب شبه‌روشنفکران غرب‌زده‌ی ایرانی اما در چنین توصیفی از زنان محجبه و مادران شهدا دارد: «در چنین گیروداری عده‌ای از این زنان، زیر پوشش اسلامی به بزک صورت خویش توجه می‌کردند، و عینک‌های جورواجوری به‌چشم می‌زدند نه برای اینکه مردان نامحرم چشم آن‌ها را نبینند، بلکه به این دلیل که بیشتر جلب توجه کنند. در صورت و نگاه بسیاری از آنان می‌شد حالات «اروتیک» را به‌عیان دید. وقتی دسته‌ زنان از کنار مردان تفنگ به دوش رد می‌شدند، مشت بالا می‌بردند و همراه با لبخندی «درود، درود» می‌گفتند و بدین‌سان «فالوکراتیسم» به صورت کاملاً عینی ظاهر شده بود. بسیاری از زنان عاشق تفنگ شده بودند. نه که اسلحه هر گوشه‌ای ریخته بود و به‌راحتی همه‌ جا گیر می‌آمد، آن‌ها نیز با به دست گرفتن اسلحه و تمرین تیراندازی به خود شخصیت می‌بخشیدند و بدین‌سان خود را همطراز مرد می‌دانستند. ولی نکته اینجاست که چون قرار شده بود انقلاب «اسلامی» باشد، زن و مرد با اینکه همدیگر را خواهر و برادر صدا می‌کردند، باید از هم جدا می‌بودند. دسته‌ مردها جلو و دسته‌ زنان عقب. اول مردها شعار می‌دادند و بعد زن‌ها به آن‌ها جواب می‌دادند، همه با آهنگ‌های نوحه‌خوانی. مثل اینکه معاشقه‌ جمعی در کار است. اما هر وقت دوربین عکاسی متوجه دستجات زنان می‌شد، عده‌ اندکی روی خویش را باز می‌کردند و لبخند می‌زدند و دسته‌جمعی به دوربین خیره می‌شدند. توده‌ زنان سیاهپوش درهم‌رفته، شبیه جانوری بود که انگار هزاران چشم دارد. با وجود این زن باید زیر پوشش مذهب باشد، مذهب چتر درخشانی است که بالای سر آن‌ها گسترده است. دسته جمعی راهی زیارتگاه‌ها می‌شدند، زیر سقف‌های آئینه‌بندی جمع می‌شدند، و ضمن دعا برای سلامتی رهبر و نفرین بر امپریالیسم که نمی‌دانستند چیست و چه ریخت و قیافه‌ای دارد، چشم به بالا می‌دوختند. زنان در قبرستان‌ها نقش عمده‌تری داشتند، به‌خصوص زنان پیر. قبرستان‌هایی که پر از عکس شهدا بود، قبرها کنار هم و بسیاری از قبرها انباشته از گُل، قبرستان‌هایی که روز‌به‌روز توسعه پیدا می‌کردند، و زنان که دور قبرها می‌نشستند و بر سر و سینه‌ خود می‌زدند و نوحه و شیون سرمی‌دادند، و بدین ترتیب از بین زنان و مادران دروغین ولی رسمی، برای شهدای ناشناخته، از طرف حکومت برگزیده شدند که همیشه در قبرستان‌ها حضور داشتند و با آوردن جسد پاسداری سینه چاک می‌کردند. بازیگرانی بودند که نقش مادر شهید را بازی می‌کردند و پاداش کلانی نیز دریافت می‌کردند.»(ساعدی، از او و درباره او، باقر مرتضوی، آلمان، کلن، ۱۳۸۵) ساعدی که اینچنین به زنان مسلمان محجبه و خانواده شهدا توهین می‌کند در ادامه جمهوری اسلامی را این‌چنین توصیف می‌کند و دفاع‌مقدس را یک بهانه و بازی برای دوام حکومت می‌داند: «برای هر حکومتی اهرمی لازم است، اهرم حکومت (...) مرگ است، کشتن است، کشتن به بهانه‌ جاسوسی، کفر، الحاد، یا داشتن مال و منال، و به‌خصوص عقیده‌ای مخالف عقیده‌ آن‌ها. ملاها همه مُبلغ مرگ هستند، مُبلغ شهادت هستند، ولی مرگ و شهادت برای دیگران نه برای آن‌ها. ملاها برای دوام و بقای خویش جنگ ایران و عراق را بهانه می‌کنند. هزاران هزار جوان مبارز را گوشت دم توپ می‌سازند. بسیاری را به عنوان خائن به جوخه‌ اعدام می‌سپارند. اما از هر گوشه‌ کشور سر و صدایی بلند است.»(ساعدی، از او و درباره او، باقر مرتضوی، آلمان، کلن، ۱۳۸۵) اسطوره‌سازی از چهره‌های ضددین و انقلاب؛ از کتاب‌های درسی تا خبرگزاری‌های دولتی! مسئله‌ی چهره‌سازی و تقدیس چهره‌های ضددین و معاند اما انتشار یکی دو مطلب در یک خبرگزاری دولتی نیست. اسطوره‌سازی از نویسندگان و چهره‌های معاند نظام و انقلاب یکی از مخرب‌ترین جریانات فرهنگی در کشور است که به خصو‌ص در عرصه ادبیات ظهور و بروز بیشتری دارد و چندین سال است که حضوری پررنگ در جریانات فرهنگی کشور دارد. مسئله مهم و قابل بررسی اما این است که جریانی که در اواخر دهه هفتاد با حمایت‌های دولتی به اوج رسید و طی سالیان گذشته به طور نسبی در رسانه‌های دولتی افول کرده بود ظاهرا باز دارد فعالیت‌هایش را در رسانه‌های دولتی و بر علیه جمهوری اسلامی گسترش می‌دهد. جریانی که با نگاهی دقیق‌تر به عوامل و دست‌اندرکاران ‌ش می‌توان ردپای بقایای کانون نویسندگان ایران و عناصر غرب‌زده و وابسته‌ در محافل فرهنگی غرب را مشاهده کرد. ساعدی عمده‌ی شهرت را بیش از هرچیز مدیون حمایت‌های رژیم پهلوی و همکاری با ادراه تئاتر وزارت فرهنگ بود. او از معدود نمایش‌نامه‌نویسان ایرانی بود که هرچه می‌نوشت و هرچه در حوزه نمایش تولید می‌کرد، فوراً از سوی وزارت فرهنگ و هنر پهلوی خریداری می‌شد و توسط گروه‌های مختلف و فعال در ادراه تئاتر برای اجرا در صحنه آماده می‌گردید. میزان حمایت رژیم از ساعدی طوری بود که از اواسط دهه چهل، اکثر سالن‌های نمایش تهران در تسخیر کارهای او قرار گرفت و یا اینکه گروه‌های تئاتر شهرستانی و دانشجویی، هر یک کار و نوشته‌ای از وی را در دست تمرین داشتند. از نیمه دوم دهه چهل پای ساعدی به عرصه سینما و فیلمسازی هم کشیده شد و برخی از نوشته‌هایش به صورت فیلم به بازار سینمای ایران عرضه گردید. لااقل از چهار داستان او فیلم ساخته شده که فیلم‌نامه همه را خود او نوشت. از جمله «گاو» و «آرامش در حضور دیگران»، «ما نمی‌شنویم» و داستان «آشغالدونی» که تحت عنوان «دایره مینا» روی پرده رفت. ساعدی در ایامی که همزمان با زمزمه تشکیل کانون نویسندگان ایران بود، به دعوت «مهرداد پهلبد» به وزارت فرهنگ و هنر پهلوی رفت و با سمتِ نمایشنامه‌نویس به استخدام روزمزد آنجا درآمد و بلافاصله به سفر مطالعاتی اروپا اعزام شد. وی درباره چگونگی ارتباط خود با پهلبد، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۴۹ به نسرین فقیه می‌گوید: «قرار است من فردا به ملاقات آقای پهلبد بروم و پنج هزار تومان قرار است به من بدهد.» او از طریق احسان نراقی با امیر عباس هویدا مرتبط بود و کلیه تحقیقات خود پیرامون مسائل اجتماعی را قبل از چاپ به اطلاع او می‌رساند و در صورت تصویب هویدا آن‌ها را انتشار می‌داد. در یکی از اسناد موجود در پرونده ساعدی به این نکته اشاره شده است: «سالهای ۴۵-۴۴ تمام یادداشتهایم را به وسیله احسان نراقی به دست جناب نخست وزیر رساندم که ایشان بسیار خوششان آمد طوری که تصمیم به سفرهای متعدد (برای دیدار از جنوب کشور) گرفتند.» ساعدی انقدر مورد اعتماد حکومت پهلوی بود که در شورای اضطراری ماه‌های پایانی حکومت پهلوی که با حضور شاه تشکیل می‌شد، شرکت می‌کرد تا راهکارهای مهار انقلاب را به بحث و بررسی بگذارند و انقدر خدمت به جریان ضددین انجام داده بود که بارها از سوی سفارت اسرائیل مورد تقدیر قرار گرفت. خودش در یکی از نوشته‌هایش می‌نویسد: «از تنها سفارتخانه‌ای که تا امروز برای من نامه آمده سفارت اسرائیل در تهران است که یک دو بار برای شام و کوکتل دعوت کرده بودند....» او در جریان رفراندوم ۱۲ فروردین ۱۳۵۸مخالفت خود با حاکمیت اسلامی را علنی کرد و مقابل نظام اسلامی ایستاد. وی تمام توان خود را در خدمت با تبلیغات سوء علیه رفراندوم جمهوری اسلامی به کار گرفت و همچنین در رابطه با انتخابات مجلس خبرگان نوشت: «انتخابات قلابی راه انداختند و نخبه‌های حیرت‌آور و شیخ‌های بی‌نام و نشان مسئله‌گو را از صندوق‌ها بیرون کشیدند تا سرنوشت‌نامه سیاهی، نه تنها برای نسل حاضر که برای نسل‌های بعدی رقم بزنند، نخبه‌هایی که بیشترشان در روضه‌خوانی صلاحیت دارند.» نویسنده‌ای با این مشخصات اما سال‌هاست در رسانه‌های شبه‌روشنفکران ایرانی مورد تفقد قرار می گیرد و برای چهره‌سازی از او همایش‌ها و جلسات مختلفی برگزار می‌شود و کتاب‌های متنوعی چاپ. با این همه اما از همه مهم‌تر این است که چنین نویسنده‌ای سال‌هاست در کتاب‌های درسی به دانش‌اموزان معرفی و در حد یکی از مهمترین نویسندگان تاریخ ایران بزرگ جلوه داده می‌شود. نويسنده‌اي است كه در سال ۱۳۶۴ در پاريس خودكشي كرده و در مراسم خاکسپاری‌ش، حتی تشریفات اسلامی رعایت نشد و او را مانند غربی‌ها با کت و شلوار و کراوات و بدون کفن در تابوت گذاردند و دفن کردند و حالا دانش‌آموزان ما طبق متون رسمي آموزش و پروش جمهوري اسلامي، تاريخ درگذشتش را حفظ مي‌كنند. با همه‌ی این اوصاف اما ظاهرا این روزها باید مراقب اوج‌گیری دوباره‌ی جریان شبه‌روشنفکر و اسطوره‌سازی از چهر‌‌ه‌هایی مااند ساعدی در رسانه‌های دولتی بود. تا به امروز اگر این چهره‌ها در رسانه‌هایی به ظاهر مستقل و با حمایت غیرمستقیم دولت تبلیغ و ترویج می‌شدند، حالا ظاهرا باید نگران تبلیغ‌شان در خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی باشیم.

شور و صفا در شبهاي جمعه كربلا

پیام علامه حکیمی در بزرگداشت جورج جرداق

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، عصر روز گذشته مراسم «غواص بحر معنا» به یاد نویسنده و شاعر بنام لبنان، جورج جرداق، در سالن همایش‌های مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی و با حضور جمعی از نخبگان ایرانی و لبنانی برگزار شد.این مراسم با هدف بزرگداشت جایگاه این نویسنده و شاعر مسیحی که به واقع از علاقمندان به شخصیت والای حضرت علی علیه السلام بود، برگزار شد. جورج جرداق، علاوه بر حضور فعال در مطبوعات کشورهای عربی که از مشهورترین آنها می توان به الصیاد، الشبکه و الکفاح العربی اشاره کرد، همکار رادیو و تلویزیون لبنان و استاد ادبیات و فلسفه اسلامی در دانشگاه بیروت نیز بود.وی ۳۰ جلد کتاب تالیف کرده‌است که مهمترین اثر وی که به فارسی هم ترجمه شده‌است «الامام علی صوت العدالة الانسانیه » در ۵ جلد با عناوین ذیل منتشر شده ‌است: «علی و حقوق بشر»، «علی و انقلاب فرانسه»، «علی و سقراط»، »علی و دوران زندگانی‌اش» و «علی و قومیت عربی».روز گذشته در این مراسم پیام علامه محمدرضا حکیمی برای این مراسم توسط حجت‌الاسلام محمدرضا زائری قرائت شد که در ذیل منتشر می‌شود:مرزبان بزرگ تشیع، مرحوم علامه مجاهد، سید عبدالحسین شرف‌الدین عاملی، صاحب کتاب گرانسنگ «المراجعات» که مشتمل بر نامه‌هایی است رد و بدل شده، میان ایشان و رئیس اسبق الازهر، جناب شیخ سلیم بشری... و سرانجام شیخ ازهر، در آخرین نامه خود(نامه ۱۱۱)، تصریح می‌کند که کسانی مطلب نادرست درباره شیعه می‌گفتند، ولی تو مرا از حقیقت مذهب شیعه مطلع کردی. مذهبی گرفته شده از پیامبر«ص» و اهل بیت«ع» و تو سبب راهیابی من به حقیقت شدی...باری، علامه مجاهد و مرزبان، سید شرف الدین عاملی در نامه‌ای تقریظ‌گونه، به مرحوم استاد بزرگ جورج جرداق، درباره کتاب او، در شرح شخصیت حضرت امام امیرالمومنین علی -علیه السلام- خطاب به او به این مضمون می‌گوید: «اگر می‌خواهید درباره اهمیت و ارزش کتاب«الامام علی صوت العداله الانسانیه» سخنی در خور بگویم، قلم خود را و بیان شگرفتان را به من عاریه بدهید، تا حق سخن ادا شود.مرحوم علامه جعفری نیز تقریظی عمیق بر کتاب «صوت العداله» نوشته‌اند. کتاب در چاپ بیروت، در ۵ جلد، سال‌ها پیش انتشار یافته است. و نه اینکه در این کتاب حق امام علی بن ابی طالب«ع»، کامل و تمام ادا شده باشد، امام جورج جرداق، کاملترین و تمام‌ترین کتاب‌ را - بعد از کتاب «الغدیر» - نوشته است.در پایان جلد پنجم که مولف مرحوم، تقریظ‌های دانشمندان کشورهای مختلف را درج کرده است، (از سنی و شیعه و مسیحی)، تقریظ علامه جعفری را نیز آورده است.فکر پر آفاق نویسنده، و قلم سیال او، و واژگان بسیار سرشار او، و تعبیرات سحرآفرین کتاب، باعث شده است تا کتاب «صوت العداله»؛ به نام یکی از بی‌نظیرترین کتاب‌ها، - در بلاغت عربی- یاد شود.زبان عرب، زبان بلاغت است. در زبان عربی شعر و خطابه و نامه و کتاب، همه آثاری پر ارج و پر آفاق فراوان است، اما صوت العداله در میان آن همه آثار، درخششی چشمگیر دارد. جورج جورداق نمی‌نویسد، بلکه تصویر می‌آفریند، و تابلو می‌سازد و از رسالت واژه و تعبیر، به سرشاری استفاده می‌کند.همانگونه که امام علی«ع» به زندگی، حیات بخشید، و ارج انسانی را فریاد کرد، و شاکله عدالت را اساس ضروری جامعه‌ها و تمدن‌ها شمرد، و در فضای ملکوتی، و تعابیر پر نور «نهج البلاغه»، خدا و انسان و زندگی و عدالت را سرود، و به واژه‌ها جان جاودان داد، نویسنده صوت العداله نیز، به پیروی از خطب علوی، و در کتاب خود، در شرح مقداری از شخصیت امام علی«ع»، آفاق آفرید و آفاق، و اوج گرفت و اوج... و تعبیرات و واژگانی آن چنان را عرضه کرد، و در آفاق لاهوتی شخصیت علی «ع»، حقیقت علوی، و به تعبیر خود او: «فریاد عدالت انسانی»، او نیز اوج گرفت.واژه‌ و تعبیر در کتاب او، چیزهایی نیستند که خواننده کتاب، فقط آنها را بخواند... بلکه خواننده کتاب، هنگام روبروشدن، با «فریاد عدالت انسانی»، و آنهمه واژه و تعبیر، و آن همه تابلو و تصویر،‌ باید نخست همراه نویسنده کتاب، با واژه‌ها و تعبیرهای بسیار ذوق پرور و دکلش کتاب به راه افتد، تا به بلندای مضامین علوی کتاب برسد، و از مشعلی بنام امیرالمومنین علی«ع»، که معنای زندگی و انسان و عدالت را روشن کرد، پرتو گیرد، و با شکوه این کتاب، در آستانه جلال و مقام علی«ع» سر فرود آورد.سخن درباره این کتاب شگفت، و این قلم شکوهمند، و این نویسنده عاشق... بسیار می‌توان گفت که می‌گذرم.جورج جرداق نویسنده توانا و سحرآفرین بود، که همواره در تاریخ اسلام زنده خواهد ماند، آری، هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق، بویژه که او به نقطه اوج آفاق اندیشه و کردار و گفتار امام علی(ع)، که بعد از توحید، عدالت بود، توجه یافت، و نام کتاب پنج جلدی خود را چه زیبا، و شورانگیز، شورگستر، «الامام علی صوت العداله الانسانیه» گذاشت، و همین نامگذاری کافی است برای اینکه انسان بداند، که نویسنده کتاب دارای وجدانی بیدار، و دلی حقجو،‌ و در بلاغت، توانی بسیار بالا دارد، و کتاب او، از نظر حیات بخشیدن به واژه، در اوج زیبایی است، و از نظر جلالت تعبیر کم مانند است.جورج جرداق با مطالعه تاریخ اسلام و تاریخ فلسفه، بخش «علی و سقراط» را می‌نگارد، و نکاتی مهم را، از زندگی انسان‌ساز، و جامعه‌پرداز، انسان‌های بزرگ‌ یادآور می‌شود.خوب است در اینجا اشاره کنم به شعری در مدح و ثنا گستری حضرت علی«ع»، سروده برادر بزرگتر جورج جرداق، یعنی فواد جرداق، که نویسنده، در پایان جلد پنجم صوت العداله آن را ذکر کرده است. و مضمون این شعر که در آن اشاره به «نهج‌البلاغه» شده است، چنان آفاق یافته است که می‌توان بعنوان ترجمه آزاد گفت:«آیا می‌توان تصور کرد که در جامعه‌ای و در میان مردمی که «نهج‌البلاغه» وجود دارد، و آن جامعه و آن مردم، خود را معتقد به نهج‌البلاغه و صاحب نهج‌البلاغه می‌دانند، ظلم و ستم هم باشد؟‌ ومحرومانی از امکانات مختلف زندگی بسر برند؟ و یتیمانی گرسنه بخوابند؟»باری، بر می‌گردیم به سخن بسیار پر معنا و پر اشاره و تاریخ‌ساز خود جورج جرداق، و خطاب دردمندانه و هشدارگونه او به تاریخ، که با توجه به وضع اسفبار انسان و انسانیت - در شرق و غرب- و دسترس نداشتن انسان‌ها به رهبرانی انسان دوست و عدالت گستر که می‌گوید:«ای تاریخ!... کاش می‌شد هر از گاهی (بلکه قرنی) یک علی بن ابی طالب(ع) به بشریت قرون و اعصار تقدیم می‌کردی! تا کسی بتواند به نجات انسان، و شکوفایی انسانیت، و همه گیر شدن عدالت امیدوار شود.»محمدرضا حکیمی۹۳/۹/۱

پیاده‌روی اربعین 44سال قبل

تجلیل از ۲۵ مفاخر حسینی پایتخت در دومین «پرده عشاق»

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، «پرده عشاق» در دومین سال برگزاری هم همچون سال گذشته از آن دسته مفاخر حسینی که تاثیری بسزا در رونق عزاداری هیات‌های شهر تهران داشته و دارند، تجلیل خواهد کرد. این برنامه روز شنبه اول آذرماه همزمان با ۲۸ محرم با تقدیر از حاج احمد چینی در فرهنگسرای رسانه آغاز می‌شود و روز ۱۸ آذرماه (۱۶ صفر) با تقدیر از سلیم موذن‌زاده اردبیلی در فرهنگسرای بهمن به پایان می‌رسد.غیر از ۲۳ خادم حسینی، هیأت مذهبی محبین بنیس حضرت علی اصغر(ع) و چهارپایه‌خوانان بازار هم گروه‌هایی هستند که در این دوره حضور خواهند داشت. هدف از برگزاری این برنامه تقویت هویت دینی شهروندان، معرفی و تکریم مفاخر و نخبگان ملی، شهری و محلی، الگوسازی برنامه‌های فراگیر و جریان‌ساز محتوامحور با اثرگذاری بر مخاطبان و گسترش محاسن و فضایل اخلاقی با تمرکز بر اخلاق عمومی و خصلت‌های محوری است.ایجاد زمینه‌ای برای بالا رفتن معرفت عاشورایی، تقویت همبستگی گروهی با استفاده از به رخ کشیدن همگانی بودنِ عشق به اباعبدالله الحسین(ع) در تمام گروه‌های سنی و اقشار جامعه و ایجاد موج و شور مذهبی در سطح شهر از دیگر اهداف دومین دوره پرده عشاق است.جدول برنامه‌های «پرده عشاق» سال ۱۴۳۶ هجری قمری از اول تا ۱۸ آذرماه (۲۸ محرم تا ۱۶ صفر)
Viewing all 16634 articles
Browse latest View live